Politiebureau Uden

Politiebureau Uden

Nieuwbouw van Politiebureau Uden. De duurzame en gasloze nieuwbouw is een Smart Building en technisch zo innovatief opgezet dat deze energieneutraal (EPC=0) functioneert. Het nieuwe bureau wekt zelf de energie op die het verbruikt, waardoor het duurzaam is en klaar voor de toekomst. Zo wordt warmte- en koelte opgewekt door warmtepompen, om de temperatuur te regelen in het gebouw. Daarnaast liggen er zonnepanelen op het dak die zorgen voor de elektriciteit waarmee technische installaties en de warmtepompen worden aangestuurd.

In het multifunctionele politiebureau van 1.530 m2 bruto vloeroppervlak zijn onder andere kantoren, separatieruimten, vergaderruimten, verhoorkamers, identificatieruimte, breefingrooms, publieksvriendelijke hal en een uitrukpost ondergebracht.

Het is het allereerste Politiebureau dat gebouwd is volgens de nieuwe marktvisie, bestaande uit 35 bureaus. Het is de locatie van waaruit basisteam Maas & Leijgraaf met ongeveer 200 politiemannen en –vrouwen werkt. Het basisteam bestrijkt een groot gebied en omvat de gemeenten Boxmeer, Boekel, Cuijk, Grave, Landerd, Mill, Sint Anthonis en Uden.