Ventilatie en luchtbehandeling

Een verfrissende kijk op ventilatie

Goed geïsoleerd? Dan optimaal geventileerd!
We beschikken over uitgebreide expertise met betrekking tot ventilatie en luchtbehandeling. Willems Uden draagt zorg voor calculaties en ontwerp tot en met de planning, de uitvoering, en het onderhoud. Dat maakt ons een vertrouwde partner voor uw klimaatsystemen.

Gecontroleerde ventilatie -en luchtbehandeling in moderne of gemoderniseerde woningen en werkruimtes zijn onmisbaar.

Willems Uden verzorgt alle vormen van ventilatie zoals:

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in uw gebouw of woonhuis voortdurend ververst wordt. Het ventilatiesysteem zuigt voortdurend lucht uit de ruimten weg. Schone lucht komt dan op natuurlijke wijze binnen via open ventilatieroosters en eventuele open ramen. Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in uw gebouw of woonhuis. Dat kan prima met mechanische ventilatie. Goed gebruik en onderhoud is daarbij noodzakelijk.

Balansventilatie

Balansventilatie zorgt voor gezonde schone lucht in uw gebouw of woonhuis. Balansventilatie heet zo omdat dit ventilatiesysteem zowel lucht aan- als afvoert. Meestal zit er ook een warmte-terug-winunit in (WTW). Deze warmt koude lucht van buiten op met warmte afkomstig uit de afgevoerde lucht. Dat maakt balansventilatie het meest energiezuinige ventilatiesysteem.

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling is het behandelen van de binnenlucht in allerlei vormen. Een luchtbehandelingsinstallatie kan zich bij ons beperken tot het mechanisch ventileren van woningen tot op maat gemaakte professionele installaties voor de toepassing van warmteterugwinning, reiniging, be- of ontvochtiging en verwarming of koeling van lucht.  Met ventilatie- en luchtbehandelinginstallaties zorgt u voor een goed klimaat in uw pand of woning.

Afzuiginstallaties voor groot- en kleinkeukens

Een goede afzuiging is onmisbaar in de keuken. Afzuiging zorgt voor een veilige omgeving en verwijdert ongewenste dampen en geuren. Roestvaste afzuigapparatuur is er in verschillende maten. Ook zijn er verschillende mogelijkheden in de wijze van afzuiging: dit kan middels afzuigkappen (met motor of zonder motor ), condens kappen of geurfilterkasten.

Specifieke afzuiginstallaties

Ook anderszins kan afzuiging belangrijk zijn voor een schone werkomgeving. Willems Uden realiseert ook specifiek afzuiginstallaties. Denk daarbij aan mobiele stofafzuiging, stationaire afzuiging, lasrookfilters of afzuigarmen voor een goede luchtkwaliteit.