Gemeentehuis Moerdijk 1024 702 willemsuden
Nieuwe raadzaal Moerdijk

Gemeentehuis Moerdijk

Huidige situatie

Het gemeentehuis Moerdijk is een mooi project in de plaats Zevenbergen. De gemeente Moerdijk is een groeiende gemeente die richting de 40.000 inwoners gaat waardoor er rekening gehouden moest gaan worden met extra ruimte voor de uitbreiding van de raadzaal, kantoren en vergaderruimten. Daarnaast is het visitekaartje van de gemeente Moerdijk was op verschillende gebieden toe aan vervanging. Het verouderde pand heeft een nieuw klimaatsysteem nodig en ook de werkplekken, raadzaal en centrale hal zijn toe aan vernieuwing. In de centrale hal lieten stukken van de tegelvloer los wat ook een van de aanleidingen was voor het verbouwen en verduurzamen van het gemeentehuis.

Het gemeentehuis wordt in fases verbouwd zodat het altijd in bedrijf kan blijven. De centrale hal was als eerste aan de beurt. Ondanks de ruime opzet van de centrale hal waren er veel punten toe aan verbetering. Er waren veel losse objecten zoals publicatieborden, garderoberekken, losse vitrinerekken en stoelen wat de ruime hal erg krap leek lijken. Wat eerst een rommelige en volle hal was, is een ruime, overzichtelijk en groene hal geworden.

Daarnaast wordt de raadzaal in een nieuw jasje gestoken en werk- en vergaderruimtes worden ook aangepakt.

Voortgang

De groene elementen die de groene gemeente moeten representeren komen op veel verschillende manieren terug in het gemeentehuis.

De verbouwing van de centrale hal is ondertussen afgerond waardoor het tijd is voor de volgende fase van de verbouwing. Momenteel wordt de raadzaal van het gemeentehuis en de 3e en 4e verdieping van de kantoren verbouwd. Ook bij het verbouwen van de kantoren en vergaderruimten is rekening gehouden met de verwachte groei van de gemeente Moerdijk. Er is bij de verbouwing gekozen voor flexwerplekken. Werknemers hebben geen vaste plek maar kunnen kiezen uit de verschillende werkruimtes die op dat moment past bij het werk wat ze uitvoeren.

Een deel van de ruimte in het gemeentehuis wordt verhuurd aan externe partijen zoals de bibliotheek Zevenbergen, Politie en ICT West-Brabant. Zo biedt het gemeentehuis dus niet alleen onderdak voor alle ambtenaren maar ook voor andere partijen.

Duurzame installaties van Willems Uden

Wij verzorgen voor dit project de complete werktuigbouwkundige installaties bestaande uit onder andere klimaatplafonds voor de verwarming en koeling, water- en luchtwarmtepompen, luchtbehandelingsinstallaties met warmteterugwinning, regeltechniek inclusief gebouwbeheersysteem en de sanitaire installaties. Om voor de ca. 250 ambtenaren van de gemeente een fijne werkomgeving te creëren, is het klimaat van uiterst belang.

Duurzame installaties zijn tegenwoordig standaard bij onze projecten, zo ook bij het gemeentehuis in Moerdijk. Met behulp van deze duurzame installaties wordt het gemeentehuis gasloos, energiezuinig en kan toch iedereen fijn werken in een geoptimaliseerd klimaat. Wij zijn druk bezig in Zevenbergen en we kijken uit naar het eindresultaat!